Ezen az oldalon az utólagos vízszigetelés néhány korszerű formáját mutatjuk be, mely alkalmazásával sok pénzt takaríthat meg a megrendelő. Alkalmazásuk hozzértő és lelkiismeretes kivitelezés esetén 100 %-os biztonságot nyújt a falvizesedés ellen. Minden típus alaklmazásánál 20 év garanciát vállalunk.

 
1./ Befűrészelés / falátvágás/
2./ Magas páradiffúziós képességű habbeton vakolat (falszárító porózus vakolatok )
3./ Furatsoros injektálás
4./ Lemezbeütés / lemezbesajtolás
5./ Elektrokinetikus eljárás 
 
 
 
 
1./ Befűrészelés ( falátvágás, falfűrészelés)
 
Egy speciális géppel kivágjuk a vízszintes ágyazó habarcsot és a helyé-
re szigetelőlemezt húzunk be. A lemezek fedésben vannak így a víz nem
tud feljutni a faltestbe.

 

 

 2./ Magas páradiffúziós képességű habbeton vakolat

Mitől vizes egy fal ? Attól, hogy vagy nem, vagy sérült szigeteléssel rendelkezik és így a víz kapilláris úton feljut a faltestbe. Ettől azonban még a páradiffúziónak köszönhetően száraznak kellene maradnia, hiszen a fal több vizet képes elpárologtatni mint amennyi víz feljut. A gond a hagyományos vakolatokban keresendő. A mészhabarcsok vezetik a vizet. Ezért az bejut a vakolatba vízoldott sók kíséretében. A sók a kipárolgási felületen kikristályosodnak / salétrom / és eltömítik a pórusokat. A falban felhalmozódik a víz és a folyamat nem áll meg. Minden évben magasabban lesz vizes a fal. Ha egy olyan vakolatot használunk amely nem vezeti a vizet és magas a páraelszívó képessége akkor a problémát végleg megoldottuk. A rendszer technológiáját lásd : http://viprex.hu  oldalon. A rendszer további előnye, hogy a kivitelezés rövid, az ingatlanból nem kell kiköltözni. Erre nagyon jó példa volt a Hajdúbihari Napló székházának felújítása, hiszen a szerkesztés zavartalanul folyt.

 

 

 

  

3./Furatsoros injektálás
 
 A technológia alkalmazása során számos anyag ( szilikon, műgyanta,
egyéb kovásítók ) felhasználása terjedt el. A paletta nagyon széles, a fel-
használandó anyag típusát mindig a szigetelendő fal állapota, anyaga,
elhelyezkedése, szerkezete, stb. határozza meg.
 
A faltestbe meghatározott magasságban furatokat készítünk. Fontos a
tervezés a furatok számának és helyének pontos meghatározása hiszen   ez a siker első feltétele.

 

Az elkészült furatokba, különböző eljárással, bejuttatjuk a szigetelést biztosító vegyi anyagokat (magasnyomású injektálás, furatfelöntés,dryzon szigetelőkrém bepréselés stb. ).A bejuttatott vegyi anyagok a faltestet - általában a padlósík magas-ságában- a víz számára átjárhatatlanná teszi, így a fal oldal irányban kiszárad.

 

 

A fenti képsoron egy előre adagolt,  gravitációs rendszerű injektálást láthatnak. Ennél az eljárásnál az egyenletes elosztást a gravitáció biztosítja.

 

 

 

4./ Lemezbeütés :
 
 Ennél a technológiánál egy savaknak és lúgoknak is ellenálló ferro-crom-nikkkel ötvözetből (krómacél ) készűlt bordázott acéllemezt sajtolunk be két téglasor közé , a vízszintes ágyazóhabarcs
helyére.
 
 
 
 
Oldalmenü
Naptár